Duurzaamheid

Duurzaamheid

Rouwcentrum Zuidema hecht waarde aan duurzaamheid. Onze uitvaartleiders rijden beide in een elektrische auto. Op ons kantoor in Zevenbergen liggen zonnepanelen. 

De keuze uit duurzame materialen en producten die we gebruiken bij de uitvaart wordt steeds uitgebreider.

Loopkoets

Met de loopkoets van Rouwcentrum Zuidema heeft u de meest duurzame manier van vervoer van de overledene voor korte afstanden. Veel mensen vinden het fijn om hun dierbare zelf te begeleiden door naast hem of haar te lopen. 

Met de loopkoets geven wij de mogelijkheid om in alle rust en met respect naar de laatste rustplaats te gaan. Geen gehaast, maar een wandeling om afscheid te nemen op een manier die bij u past.

Bloemenband

Het kan een mooi gebaar zijn als alle genodigden een losse bloem meebrengen naar de uitvaartplechtigheid. Hiervoor heeft Rouwcentrum Zuidema een bloemenband beschikbaar. Deze bloemenband wordt om de uitvaartkist gespannen en daar kunt u de losse bloemen tussen steken. De bloemenband van Rouwcentrum Zuidema is herbruikbaar, zodat hij niet na ieder gebruik geproduceerd hoeft te worden.

Natuurbegraven

Natuurbegraven geeft u de mogelijkheid om midden in de natuur begraven te worden. Het is een plek van herinnering en bezinning en daarnaast geeft de natuur rust en kracht. Hierbij gaat respect voor de overledene hand in hand met respect voor natuur en milieu. Bij natuurbegraven maakt u bewuste keuzes, er mag alleen gekozen worden voor afbreekbaar materiaal voor het behoud van de natuur. Een graf wordt vaak gemarkeerd middels een houten boomschijf. Het is een duurzame manier van begraven.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Rouwcentrum Zuidema ontzorgt u

Een uitvaart zonder zorgen

Eerste stappen na overlijden

Uitvaart regelen

Persoonlijke wensen

Begraven

Cremeren

Nazorg

Contactgegevens

Rouwcentrum Zuidema

Noordhaven 4, 4761 DA Zevenbergen

Aletta Jacobsstraat 8a, 4623 ZB Bergen op Zoom