Uitvaartkist of omhulsel
Uitvaartkist

Wij bieden u een ruime keuze aan kisten. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, massief of gefineerd in een groot aantal kleurstellingen.
Ook in handgrepen en ornamenten heeft u een uitgebreide keuze.

Steeds vaker zien we dat gekozen wordt voor milieuvriendelijke materiaalsoorten zoals ongelakt populieren hout, vuren of grenenhout of eikenhout. Daarnaast is er een ruime keuze in gevlochten uitvaartmanden.

Kist beschilderen

Om gezinsleden meer te betrekken bij het afscheid van een dierbare is het beschilderen van de kist een mogelijkheid om te doen. Een beschilderde kist zorgt voor een persoonlijke uitstraling en een unieke manier om de overledene te eren. 

Door het gezin zo te betrekken bij de uitvaart is het een bijzondere manier van afscheid nemen en herinneringen creëren. Het beschilderen van de kist is zinvol voor het verwerkingsproces. 

Omhulsel

Het is niet meer verplicht om een overledene in en uitvaartkist te begraven of cremeren. Een alternatief hiervoor is een wade. Een wade is een grote doek waar de overledene ingewikkeld wordt. Deze wordt veelal gemaakt van katoen of linnen maar kan ook gemaakt worden van schapenwol.

 

Rouwcentrum Zuidema ontzorgt u

Een uitvaart zonder zorgen

Eerste stappen na overlijden

Uitvaart regelen

Persoonlijke wensen

Begraven

Cremeren

Nazorg

Contactgegevens

Rouwcentrum Zuidema

Noordhaven 4, 4761 DA Zevenbergen

Aletta Jacobsstraat 8a, 4623 ZB Bergen op Zoom