Cremeren

Cremeren

Bij cremeren kiest u niet direct voor een plaats om naar terug te keren, maar uiteraard is er later altijd de mogelijkheid om de as of een gedeelte daarvan dicht bij u te hebben. Dit kan in de vorm van een urn, mini-urn of een sieraad waarin de as verwerkt zit.

Voor een crematie kunt u terecht bij alle crematoria. Desgewenst kunt u in de aula van het crematorium een afscheidsdienst houden of een uitvaartdienst afsluiten zoals dit op een begraafplaats gebeurt.

Als de plechtigheid in de aula is afgelopen, wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Hier vindt het crematieproces plaats. Indien wenselijk is het mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. U mag uw dierbare mee begeleiden naar de ovenruimte en daarbij blijven tot de uitvaartkist in de crematieoven wordt ingevoerd, dit moet wel voorafgaand aan de plechtigheid aangevraagd worden.

Er wordt altijd maar 1 overledene tegelijk gecremeerd, ook de uitvaartkist wordt mee gecremeerd. Eventuele metalen handvatten of sluitschroeven worden vooraf gedemonteerd. De as wordt bewaard in een urn en moet minimaal 1 maand verplicht in het crematorium blijven. Na de crematie wordt u benaderd door een medewerker van het crematorium met de vraag wat u graag zou willen wat er met de as gebeurt.

Stille crematie 

Bij een stille crematie kiest u ervoor om bij het crematorium alleen gebruik te maken van het crematieproces.

Het kan zijn dat u ervoor kiest het afscheid te organiseren op een andere plaats dan in het crematorium. Bijvoorbeeld thuis, in uw favoriete restaurant of café, bij de sportvereniging of bijvoorbeeld gewoon intiem en sfeervol in ons rouwcentrum in Klundert of Bergen op Zoom.

U heeft dan na de ceremonie de mogelijkheid om een erehaag te vormen bij de afscheidslocatie, zodat de overledene letterlijk vertrekt vanuit de kring van mensen die er in zijn of haar leven toe deden. Ook is het mogelijk de overledene te begeleiden tot aan het crematorium of zelfs tot in de ovenruimte.

Kiezen voor een stille crematie kan een overweging zijn wanneer u met een lager budget toch een mooi en intiem afscheid zou willen organiseren.

 

Rouwcentrum Zuidema ontzorgt u

Een uitvaart zonder zorgen

Eerste stappen na overlijden

Uitvaart regelen

Persoonlijke wensen

Begraven

Cremeren

Nazorg

Contactgegevens

Rouwcentrum Zuidema

Noordhaven 4, 4761 DA Zevenbergen

Aletta Jacobsstraat 8a, 4623 ZB Bergen op Zoom