24 uur p/d - 7 dagen p/w

Direct bereikbaar op :

> 0168 - 40 50 38

Cremeren

Bij crematie dan kunt u terecht bij alle crematoria. Desgewenst kunt u in de aula van het crematorium een afscheidsdienst houden of de uitvaartdienst afsluiten zoals dit op een begraafplaats gebeurd. Als de plechtigheid in de aula is afgelopen, wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Hier vindt het crematieproces plaats. Indien wenselijk, dan is het mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. U mag uw dierbare mee begeleiden naar de ovenruimte, dit moet wel voorafgaand aan de plechtigheid aangevraagd worden.
De as wordt bewaard in een asbus. Er wordt altijd maar 1 overledene tegelijk gecremeerd, ook de crematiekist wordt meegecremeerd. Eventuele metalen handvatten of sluitschroeven worden vooraf gedemonteerd.

Bewaren van de as in de asbus is mogelijk. De asbus kan naar keuze geplaatst worden in een daarvoor bestemd gedeelte van het crematorium. Ook kan men de asbus op of in een bestaand graf laten (bij)plaatsen. De asbus wordt verplicht 1 maand bewaard in het crematorium, hierna kan de aanvrager van de crematie beschikken over de as en hier een bestemming aan geven.